Anderlecht start met zege, Moeskroen verrast Genk

Anderlecht is sterk aan de competitie begonnen. Paars-wit won met 0-2 op het veld van Kortrijk. Genk en Germinal Beerschot lieten zich meteen verrassen.

Anderlecht speelde uitstekend op het veld van Kortrijk en won vrij makkelijk met 0-2. Boussoufa en Wasilewski waren de gevierde doelpuntenmakers.

Het neemt zo meteen een voorsprong op Standard én Racing Genk. De Limburgers verloren immers in eigen huis van Moeskroen, vaak getipt als degradatiekandidaat. Twee goals van Jaycee bezorgden de bezoekers de zege. In de slotfase trapte Joao Carlos de 1-2 nog tegen de netten.

Ook Germinal Beerschot liet zich verrassen. De Antwerpse club bleef in Roeselare steken op een gelijkspel. Germinal Beerschot domineerde wel, maar een goal van Dissa leek de partij te beslissen. In de blessuretijd kon Cruz alsnog gelijk maken.

Westerlo ging dan weer roemloos ten onder op de openingsspeeldag. De Kempenaars verloren met 4-1 op het veld van KV Mechelen. Destorme scoorde in zijn debuutwedstrijd meteen twee keer, Nong en Gorius dikten verder aan. Ceesay redde in het slot Westerlo's eer.

Lokeren - Zulte Waregem eindigde met een gelijkspel. Smajic bracht Lokeren op voorsprong, Meert scoorde tien minuten voor affluiten de verdiende gelijkmaker.