Mutu vindt zijn geldstraf onrechtvaardig

Mutu vindt zijn geldstraf onrechtvaardig
Foto: © SC

Adrian Mutu (foto) kreeg vorige week te horen dat hij maar liefst 17,2 miljoen euro moet betalen aan zijn voormalige werkgever Chelsea FC. De Roemeen vindt dat na het verwerken van het nieuws onrechtvaardig.

Adrian Mutu werd in 2004 ontslagen door Chelsea FC nadat hij betrapt was op het gebruik van cocaïne. De spits kreeg een schorsing van zeven maanden en tekende nadien een contract bij Juventus Turijn. Een jaar eerder had Chelsea nog 24 miljoen euro uitgegeven om de Roemeense international naar Londen te halen. Chelsea spandde bij de wereldvoetbalbond FIFA een zaak in om Mutu een groot gedeelte van zijn transfersom terug te laten betalen.

De FIFA gaf de Engelsen gelijk maar Mutu stapte naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne. Dat gaf de Engelsen vorige week ook gelijk en het veroordeelde Mutu tot het betalen van een som van 17,2 miljoen euro.

Mutu reageerde gisteren voor het eerst ten aanzien van het Italiaanse persagentschap ANSA. "Ik wil ten eerste mijn respect tonen voor de manier waarop de zaak is behandeld, maar anderzijds wil ik ook ten volle gebruik maken van mijn rechten om te reageren. Ik vind de uitspraak onjuist en oneerlijk. Ik ben van mening dat ik al genoeg ben gestraft voor mijn jeugdzonde destijds. Ik ben zeer teleurgesteld", besluit Mutu.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties