Anderlecht wint, Genk en Zulte Waregem in evenwicht

Anthony Van der Planken
| 19 reacties

Anderlecht blijft na twee speeldagen aan kop van de Jupiler Pro League. Paars-wit klopte Cercle Brugge en behoudt zo het maximum van de punten. Genk geraakte dan weer niet voorbij Zulte Waregem.

Anderlecht mocht thuis een nipte zege vieren. Suarez bezorgde Anderlecht een vroege voorsprong, maar een goal van Portier bracht de bordjes verrassend weer in evenwicht. Een owngoal van Boi zorgde ervoor dat paars-wit toch met een voorsprong de rust in kon. Na de 3-1 van Boussoufa leek Anderlecht op een makkelijke zege af te stevenen, maar Buffel zorgde nog voor een spannende slotfase. Een derde keer scoren lukte Cercle echter niet.

Genk kwam op het veld van Zulte Waregem al vroeg op voorsprong via Töszer, maar zag D'Haene snel gelijkmaken. Na rood voor Joao Carlos kon Zulte Waregem 2-1 uitlopen via Chevalier, maar een onterechte penalty van Töszer leverde de bezoekers toch nog een punt op.

Westerlo speelde thuis 1-1 gelijk tegen Kortrijk. De bezoekers verrasten met een vroege goal van Belhocine, Tomou legde nog voor de rust de eindstand vast.

Moeskroen - Roeselare en Sint-Truiden - Charleroi eindigden op een brilscore.