De Witte hoopt op mildheid van UEFA

De Nijs Michael
| 20 reacties
De Witte hoopt op mildheid van UEFA
Foto: © SC

Het Europees avontuur van AA Gent eindigde afgelopen donderdag met een 1-7-pandoering tegen AS Roma. Sommige fans konden het niet meer aanzien, mede door enkele twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter, en gingen door het lint.

Bij AA Gent werd Suler uitgesloten na een bijzonder lichte tweede gele kaart. Bovendien kregen de Romeinen van scheidsrechter Gräfe een strafschop na betwistbaar handspel, terwijl Gent dan weer geen penalty kreeg. De Gentse fans konden het niet meer aanzien en gooiden allerlei projectielen op het veld, de Duitse scheidsrechter kreeg "gestapo" en "nazi" naar het hoofd geslingerd.

AA Gent riskeert een straf van de UEFA, maar voorzitter Ivan De Witte hoopt dat de Europese voetbalbond mild is voor zijn club. "De scheidsrechter en de UEFA-waarnemer hebben me gezegd dat ze rekening houden met mijn interventie tijdens de rust, toen ik aanmaande tot kalmte. Dat staat in het verslag. Bovendien hebben wij geen 'slecht' verleden. We speelden al Intertoto en toen kregen we nooit bemerkingen."
 
"Ook de mensen van Roma hebben de waarnemer duidelijk gemaakt dat er voor hen geen bemerkingen waren", verzekert De Witte in HLN. "Ik hoop dus dat ze een beoordeling maken op het geheel. De scheidsrechter heeft natuurlijk ook niet echt geholpen. We zullen ons bevragen of er kanalen zijn om daar naar de UEFA toe een opmerking over te maken."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties