Schalke begint goed, Werder faalt meteen

Philippe Crols

Vrijdag trapten Wolfsburg en Stuttgart het nieuwe voetbalseizoen in Duitsland af. Zaterdagmiddag stonden er nog vijf wedstrijden op het menu. Schalke pakte de volle buit bij Nürnberg terwijl Werder Bremen al meteen teleurstelde.

Het immer ambitieuze Schalke 04 kende dus een goede start. De ploeg van trainer Felix Magath haalde het op bezoek bij nieuwkomer Nürnberg met 1-2. Kevin Kuranyi (foto) scoorde in elke speelhelft een keer. De tegentreffer van Marek Mintal kwam te laat.

De buur van Schalke, Borussia Dortmund, begon ook met een zege aan het nieuwe seizoen. Het moest tegen Köln wel tot een kwartier voor tijd wachten op de bevrijdende treffer. Marvin Matip verschalkte toen zijn eigen doelman.

Hertha BSC moest thuis tegen Hannover eveneens lang wachten op het winnende doelpunt. Gojko Kacar was de gevierde man bij de hoofdstedelingen. Hij scoorde tien minuten voor tijd.

Leverkusen en Werder Bremen namen een valse start. Leverkusen kwam op bezoek bij Mainz op achterstand na een goal van Tim Hoogland. Net voor de pauze sloeg Bayer wel terug. Goals van Eren Derdiyok en Stefan Kiessling bezorgden de bezoekers plots een voorsprong. Die voorsprong bleef staan tot Daniel Gunkel er tien minuten voor tijd 2-2 van maakte.

Werder Bremen gaat verder op het elan van vorig seizoen. Het verloor in eigen huis meteen pijnlijk tegen Eintracht Frankfurt. Mesut Özil en Boubacar Sanogo maakten twee doelpunten van Ioannis Amanatidis ongedaan. Het doelpunt van Martin Fenin, na zeventig minuten spelen, volstond wel voor de verrassende zege van Frankfurt. Sebastian Prödl werd in de laatste minuut nog uitgesloten. Hij kreeg de eerste rode kaart van het seizoen.

Vanavond neemt Hoffenheim het thuis op tegen Bayern München. Bochum - Borussia Mönchengladbach en Freiburg - Hamburg zijn voor zondag.