Vleminckx: "Te vaak onderschat en afgeschreven"

Mathias Dumarey
| 48 reacties
Vleminckx: "Te vaak onderschat en afgeschreven"
Foto: © SC

Björn Vleminckx (foto) was vorige vrijdag goed voor twee doelpunten voor NEC in de met 4-1-gewonnen wedstrijd tegen SC Heerenveen. In het Canvas-programma Extra Time vertelde hij over zijn ervaringen in België.

Björn Vleminckx is een jeugdproduct van SK Beveren en maakte er zijn debuut te midden van de Ivoriaanse periode. Op 19-jarige leeftijd moest hij er weg en trok de spits richting KV Oostende. Daar kwam hij in een slecht draaiende ploeg en het seizoen erop trok hij naar KV Mechelen, toen nog in tweede klasse. Daar brak hij onder coach Peter Maes helemaal door en dat had niemand verwacht.

"Ik heb heel veel aan KV Mechelen en Peter Maes te danken. Ik ben in België te vaak afgeschreven geweest. In Mechelen heb ik de kans gekregen te laten zien wat ik kan. Bij NEC wil ik dat bevestigen. Ik wil meer scoren in Nederland en dat moet lukken. Ze komen er met meer volk in het strafschopgebied. Hun stijl van verdedigen is wat lakser, maar in de buurt van de zestien krijg je geen meter ruimte. Daar trappen ze je ook de lucht in", aldus Vleminckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties