Bayern wint opnieuw niet, andere toppers wel

Philippe Crols

Bayern München heeft opnieuw punten laten liggen. Het geraakte in eigen huis niet voorbij Werder Bremen. Hamburger SV, VfB Stuttgart en Bayer Leverkusen maakten geen fout.

Bayern München - Werder Bremen  1-1

Bayern München zit na twee speeldagen al in een kleine crisis. De ploeg van trainer Louis Van Gaal (foto boven) domineerde tegen Werder Bremen, maar kon amper gevaar creëren. De bezoekers zorgden wel voor gevaar en scoorden voor rust via Mesut Özil. Na de pauze was het wachten op de invalbeurt van Franck Ribéry. Die kwam er op het uur. De Fransman was meteen gevaarlijk, maar het was wel Mario Gomez die in het slotkwartier gelijkmaakte. Verder kwam Bayern niet meer.

Hamburger SV - Dortmund 4-1

In Hamburger SV - Dortmund ging het razendsnel. Nog vooraleer de bezoekers het goed en wel beseften stond het al 3-1. Nelson Valdez kon de openingsgoal van Guy Demel nog wel ongedaan maken, maar nog voor het kwartier dikten Ze Roberto en Paolo Guerrero aan tot 3-1. In de tweede helft bleef het min of meer spannend tot twintig minuten voor tijd. Toen zette Marcus Berg de 4-1 op het bord.

Eintracht Frankfurt - Nürnberg 1-1

Eintracht Frankfurt stond dankzij een vroege goal van Caio tot op het uur virtueel alleen aan de leiding van de Bundesliga. Na zestig minuten maakte Albert Bunjako gelijk. Voor Nürnberg is dit gelijkspel goed voor het eerste puntje van het seizoen.

Leverkusen - Hoffenheim 1-0

Leverkusen heeft zijn eerste thuismatch in de vernieuwde BayArena kunnen winnen. Het moest wel tot een eind in de tweede helft wachten vooraleer Stefan Kiessling het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Stuttgart - Freiburg 4-2

Stuttgart nam in de tweede helft afstand van promovendus Freiburg. Eerste scoorde Pawel Pogrebnjak (foto rechts) zelf vooraleer hij een strafschop uitlokte. De elfmeter werd door Elson omgezet. Mohamadou Idrissou bracht de spanning nog eventjes terug in de wedstrijd, maar Elson leek met zijn tweede van de middag voor zekerheid te zorgen. Stuttgart betaalde op het einde toch nog twee minuten bibbergeld. Idrissou lukte vijf minuten voor tijd ook zijn tweede van de middag. Julian Schieber maakte twee minuten later aan alle twijfels een einde.

Hannover - Mainz 1-1

De toeschouwers in Hannover zagen in de eerste helft geen doelpunten. Na de pauze viel Aristide Bance in en die opende vrijwel meteen de score. Zijn doelpunt volstond echter niet voor de zege, want Jiri Stajner behoedde Hannover van een 0 op 6 door vanop de stip gelijk te maken.

Köln - Wolfsburg 1-3

1-0 Ehret, 1-1 Dzeko, 1-2 Womé (own goal), 1-3 Martins