João Carlos mogelijk maanden buiten strijd

De Nijs Michael
| 6 reacties
João Carlos mogelijk maanden buiten strijd
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft geen al te beste competitiestart achter de rug en ook in de Europa League is het liedje van de Limburgers bijna uitgezongen. Nu krijgt de ploeg mogelijk een nieuwe opdoffer te verwerken, want voor João Carlos wenkt een lange afwezigheid.

Racing Genk won afgelopen weekend voor het eerst in deze competitie, maar toch kunnen de Limburgers niet geheel tevreden zijn over de wedstrijd tegen Westerlo. Eric Matoukou, Moussa Koita en João Carlos raakten geblesseerd en zijn hoogst onzeker voor de partij tegen het Franse Lille.

Vooral de spierblessure van João Carlos baart de Limburgers zorgen. Vanavond ondergaat de Braziliaanse verdediger een echografie. Als die een scheurtje of een scheur aan het licht brengt, wacht de sterkhouder van Genk een inactiviteit van enkele weken tot enkele maanden.

"Hart vasthouden dat het nog meevalt", reageert trainer Vanhaezebrouck in de aanloop naar de partij tegen Lille. "Andere jongens zullen desgevallend in moeilijke omstandigheden hun kans moeten nemen. Ze moeten maar tonen dat ze ook hun plaats waard zijn in de Genkse kern. We gooien zeker niet de handdoek maar we moeten wel realistisch zijn dat het moeilijk zal worden. Met een beetje geluk zit een stunt er altijd in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties