Moeilijke taak voor Bayern in Dortmund

Philippe Crols
| 0 reacties
Moeilijke taak voor Bayern in Dortmund
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Borussia Dortmund - Bayern München is een klassieker in de Duitse Bundesliga. Zaterdag is het een van de drie toppers in de hoogste afdeling van het Duitse voetbal.

Sterke thuisreputatie

De komst van Bayern München boezemt Borussia Dortmund misschien wel een beetje angst in. Van de laatste tien onderlinge wedstrijden kon Borussia er slechts eentje winnen. De thuisploeg kan zaterdag wel rekenen op de ijzersterke thuisreputatie. Van de laatste negentien wedstrijden ging er in het Signal Iduna Park geen enkele meer verloren (9 zeges, 10 gelijke spelen).

Bij Bayern München rekenen ze opnieuw op Arjen Robben (foto boven). De Nederlander scoorde bij zijn debuut tegen Wolfsburg meteen tweemaal. Gustav Jung, Alan McInally, Adolfo Valencia en Miroslav Klose deden het de Nederlander in het verleden al eens voor. Die laatste sukkelt momenteel wel met een vormcrisis en is er zaterdag niet bij. Ook Luca Toni (die eveneens forfait moet geven) en Mario Gomez schieten voorlopig allerminst met scherp.

De zege van Bayern tegen Wolfsburg was broodnodig. Toch staat de Rekordmeister nog helemaal niet waar het wil staan. Bayern heeft 5 punten, evenveel dan Dortmund.

Ribéry en Robben ? 

Louis Van Gaal beschikt over heel wat fitte spelers die hij kan opstellen. Luca Toni, Miroslav Klose, Mark Van Bommel, Martin Demichelis en Andreas Görlitz behoren niet tot de inzetbare pionnen. De kans dat Van Gaal kiest voor een voorlijn met Franck Ribéry - Mario Gomez - Arjen Robben, is bestaande. De Nederlander liet wel weten dat Robben meer aanspraak maakt op een basisplaats dan Ribéry. De Fransman is blijkbaar toch nog niet helemaal fit.

Dortmund mist nog steeds Sebastian Kehl (foto rechts), maar ziet Tinga terugkeren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties