Real Madrid wilde Nederlanders sturen naar de buur

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Real Madrid wilde Nederlanders sturen naar de buur

Atlético Madrid heeft afgelopen zomer een pak geld laten liggen van buur Real Madrid. Zo was de Uruguayaan Diego Forlan erg gewild door 'de Koninklijke' en werden een pak spelers samen aangeboden voor een ruiloperatie.

Miguel Angel Gil Marin, een bestuurslid van Atlético Madrid, was openhartig in een interview met het Spaanse radiostation Cadena SER. "Ik kreeg Florentino Perez (de voorzitter van Real Madrid, nvdr) zelf aan de lijn. Hij liet me weten dat ze er graag Diego Forlan wilden bijhalen. Ze wilden aan diens transferclausule voldoen van 36 miljoen euro, maar dit moest ook voor een gedeelte met spelers betaald kunnen worden. Hij bood verschillende Nederlanders, Javier Saviola, Gabriel Heinze en Alvaro Negredo aan. Maar wij zouden voor geen geld van de wereld Forlan willen verkopen aan de aartsrivaal. Dat zouden onze supporters niet kunnen verkroppen", aldus Gil Marin.

Atletico Madrid kon door het missen van een pak geld een aantal inkomende transfers niet realiseren, maar daar malen ze niet om. "We hadden concrete interesse voor Gaël Clichy en Emmanuel Eboué van Arsenal en hadden we een speler van Valencia in het oog. We konden geen akkoord bereiken. Bij ons kon Paulo Assunçao naar Arsenal, maar hij gaf de voorkeur om te blijven bij ons. Dat is een goed teken. Atlético is groeiende als club", besluit het bestuurslid.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties