Van Buyten helpt Bayern aan ruime zege

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Daniel Van Buyten heeft Bayern München op weg gezet naar een 0-3-overwinning op Maccabi Haifa. Onze landgenoot opende na de rust de score.

Maccabi Haifa hield 45 minuten lang goed stand tegen de Duitse Rekordmeister, maar in het tweede bedrijf kwam Bayern onder stoom. Van Buyten opende op het uur met een strak schot voorbij Nir Davidovitch de score.

In de slotfase diepte het Duitse talent Thomas Müller de score uit tot 0-3. Vijf minuten voor tijd scoorde hij via een afgeweken schot. In de 88ste minuut duwde hij een voorzet van Mario Gomez tegen de netten.

Juventus – Bordeaux   1-1

Juventus raakte in eigen huis niet voorbij de Franse kampioen Girondins de Bordeaux. De Italianen kwamen op voorsprong, maar zag Bordeaux in de slotfase nog langszij komen.

Vincenzo Iaquinta bracht De Oude Dame halverwege de tweede helft op voorsprong. De aanvaller werkte een voorzet van Fabio Cannavaro voorbij Ulrich Ramé, die de geblesseerde Cédric Carrasso was komen vervangen.

Juve leek op weg naar de zege, maar een kwartier voor tijd zette Yaroslav Plasil de bordjes weer op gelijke hoogte. Hij werkte een verlengde vrije trap van Yoann Gourcuff voorbij Gianluigi Buffon.