Van Buyten: "Ik wil de Champions League winnen"

Nico Wieme
| 11 reacties
Van Buyten: "Ik wil de Champions League winnen"
Foto: © SC

Daniel Van Buyten scoorde bij Maccabi Haifa het eerste doelpunt voor Bayern München in het nieuwe Champions Leagueseizoen. De Rode Duivel toonde zich daar uiterst tevreden mee.

Met zijn doelpunt opende Daniel Van Buyten de deur naar een 0-3-zege voor Bayern München. Ook vorig jaar, op het veld van Boekarest zorgde de Waalse verdediger voor het eerste Champions Leaguedoelpunt van de Beierse club. Bij FC Bayern wordt hij dan ook al "Mister Champions League" genoemd.

"Ik ben blij dat ik het eerste doelpunt heb kunnen maken. In de eerste helft speelden we goed, alleen een goal ontbrak. Het doelpunt tegen Haifa was belangrijk voor onze overwinning. Ik probeer bij standaardsituaties mee naar voren te gaan omdat ik hoop dat ik de ploeg op die manier kan helpen met een doelpunt. Dat is tegen de Israeliërs gelukt", aldus Van Buyten.

De Rode Duivel heeft één grote droom: de Champions League winnen met zijn club. "Dromen zijn er om vervuld te worden. Ik besef dat die van mij wel moeilijk te realiseren is, maar ik hoop dat het mij ooit lukt. Het is nog vroeg om daar nu al over te spreken, we hebben nog maar één match gespeeld. We moeten ons nu op de volgende concentreren en ervoor zorgen dat we de groepsfase overleven. Dan zien we wel verder."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties