De Witte: "Tijd voor tabula rasa"

Anthony Van der Planken
| 4 reacties
De Witte: "Tijd voor tabula rasa"
Foto: © SC

Het Belgische voetbal gaat door de grootste crisisweken van zijn bestaan. Ivan De Witte, voorzitter van de Pro League, wil ingrijpen.

Club Brugge, Anderlecht, AA Gent en Racing Genk gingen de voorbije weken in Europa af als een gieter. Bovendien bracht Axel Witsel met zijn aanslag op Marcin Wasilewski het Belgische voetbal nog meer in een slecht daglicht. En alsof dat nog niet genoeg was, waren er ook de capriolen van de Rode Duivels, die twee keer schandelijk onderuit gingen, waarna de etterbuil helemaal openbarstte.

"Deze malaise straalt af op het hele Belgische voetbal", vertelt De Witte in GvA. "Wie het nog niet wist, weet het vandaag: de bodem is bereikt. En dan verwijs ik niet alleen naar de nationale ploeg, maar ook naar bepaalde incidenten en naar de zware Europese uitslagen van onze clubs. Het Belgische voetbal is dringend aan bezinning, aan vernieuwing toe. Om Michel D'Hooghe te citeren: het is tijd voor tabula rasa, op alle vlakken."

"
Ik kan alleen maar hopen dat de top van de voetbalbond ditmaal wel voldoende verantwoordelijkheids- en beleidszin aan de dag legt. Al moet ook daar een en ander veranderen. Als ik sommige zaken zie... (schudt het hoofd) Hoe slecht bepaalde bevoegdheden zijn afgebakend, hoe iedereen door mekaar praat. Het is toch hallucinant hoe over een en hetzelfde onderwerp de bondsvoorzitter, de CEO en de voorzitter van de Technische Commissie totaal tegengestelde zaken verklaren. Zoiets is schadelijk voor alles en iedereen."

"Wie denkt dat de komst van Dick Advocaat alles zal oplossen, dwaalt. Advocaat is in het beste geval een klein deel van de oplossing. Maar daar mag het niet bij blijven. Er moet zoveel meer veranderen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties