Analyse Het weekend van Chelsea, Owen en Vermaelen

Yves Dekoning
| 5 reacties
Het weekend van Chelsea, Owen en Vermaelen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend stonden twee topderby's op het programma in de Premier League. De grote broertjes bewezen dat Manchester City en Tottenham nog niet klaar zijn om voor de titel te gaan, of toch wel?

Alle ogen waren uiteraard gericht op de derby in Manchester. City had al zijn voorgaande wedstrijden gewonnen, inclusief de topper tegen Arsenal. Tegen United kwam een einde aan die zegereeks. In een spectaculair duel wonnen de Red Devils met 4-3, een goal van Michael Owen diep in blessuretijd. Owen zocht afgelopen wanhopig naar een ploeg en kreeg een kans van Sir Alex Ferguson. De Schot lijkt alweer een schot in de roos te hebben gevuurd. 

Na de wedstrijd in Manchester werden natuurlijk vragen gesteld bij de zes minuten extra tijd, maar de zege voor United was verdiend. Shay Given keepte uitstekend, maar moest zich toch vier keer gewonnen geven. Bij United speelde good old Ryan Giggs met drie assists opnieuw een belangrijke rol.  Tot drie keer toe konden de Citizens terug op gelijke hoogte kruipen. Met wat geluk zat er dus zelfs een puntje in. City is ver gevorderd, maar heeft toch nog werk voor de boeg.

De Londense derby was een stuk minder spectaculair. Leider Chelsea won vlot met 3-0 van Tottenham. Voor de Spurs al de tweede nederlaag op rij. Ze staan weer met beide voeten op de grond. Chelsea wint zo zijn eerste zes wedstrijden en staat autoritair aan de leiding in de Premier League. Op deze manier zetten ze vooral concurrenten Man Utd, Liverpool en Arsenal onder druk. En laten we Man City (voorlopig) ook nog tot de titelkandidaten rekenen.

Liverpool en Arsenal verloren beiden al twee keer, maar lieten dit weekend geen steek vallen. De Reds haalden het met 2-3 bij West Ham. Fernando Torres scoorde twee keer, belangrijk aangezien de Spaanse goalgetter een beetje in een dipje leek te zitten. De Gunners maakten brandhout van Wigan. Thomas Vermaelen maakte alweer een sterke indruk in de defensie en scoorde bovendien de eerste twee doelpunten. Vooral de tweede was een heerlijke trap van buiten de rechthoek. Als de jonge Belg zo doorgaat, wordt hij een absolute topper.

Aston Villa won van rode lantaarn Portsmouth met 2-0 en klimt zo nagenoeg ongemerkt naar de vijfde plaats. Pompey is nog steeds puntenloos en ziet de andere ploegen verder wegkruipen. De ploeg van Anthony Vanden Borre staat nu al vier punten achter de voorlaatste. De Belgische rechtsachter speelde geen al te beste match, maar mocht wel de 90 minuten volmaken.

Marouane Fellaini deed het met Everton beter. De Toffees blikten Blackburn in met 3-0. Een opsteker die hen van de voorlaatste plaats wegbrengt en mogelijk de aanzet is tot een nieuw elan. Louis Saha scoorde twee keer, zijn tweede op aangeven van Fellaini.

Wolves won met 2-1 van Fulham, dat het een stuk moeilijker heeft dan de voorbije seizoenen. Burnley klopte Sunderland met 3-1, de Black Cats lieten de kans liggen om naar de derde plaats te klimmen. Birmingham ging winnen in Hull, 0-1. Bolton en Stoke City deelden de punten (1-1). Het belooft onderaan een spannende strijd te worden om uit te maken welke twee teams Portsmouth vergezellen naar the Championship.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties