Van Persie heeft lof voor 'Nederlandse' Vermaelen

Van Persie heeft lof voor 'Nederlandse' Vermaelen
Foto: © SC

Het kan niet op voor Thomas Vermaelen. De Belgische verdediger krijgt enorm veel lof sinds zijn intrede bij Arsenal. Niet alleen de pers, maar ook zijn manager en zijn ploegmaats zijn erg opgetogen met zijn komst.

Robin van Persie is heel blij dat hij in dezelfde ploeg speelt als Thomas Vermaelen. Twee jaar geleden haalde de Nederlander nog uit naar de Belg na het Amsterdam Tournament omwille van zijn harde spel. Van Persie werd door de journalisten herinnerd aan die feiten en reageerde: "Hij speelde heel erg sterk fysiek tegen me en ik was een beetje ontdaan en dat heb ik hem vriendelijk gezegd. Nu ben ik blij dat hij bij mij in het team speelt. Het is goed dat ik op training kan oefenen tegen sterke verdedigers zoals hem."

Vermaelen scoorde twee keer tegen Wigan en volgens van Persie komt dat door zijn scholing bij Ajax. "Bij de eerste toonde hij dat hij heel sterk is bij hoekschoppen en vrije trappen en dat is heel belangrijk voor ons. Ik zou trots zijn geweest als ik zo'n goal scoorde als zijn tweede. Hij is grootgebracht in Nederland en dat zie je. Ik zeg niet dat elke speler in de Nederlandse competitie technisch sterk is. Maar als je in Nederland wordt opgeleerd, leer je de bal rond te spelen, in één tijd te spelen, te bewegen zonder bal, opnieuw passen en opnieuw bewegen. Hij was sinds zijn 15de bij Ajax. Dus het zit in zijn systeem."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties