Scheidsrechter Busacca weer in opspraak

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Scheidsrechter Busacca weer in opspraak
Foto: © SC

Massimo Busacca (foto), de Zwitserse ref die vorig seizoen nog de finale van de Champions League mocht fluiten, is opnieuw in opspraak gekomen. Hij zou staan urineren hebben op een voetbalveld in Qatar tijdens een wedstrijd die hij leidde.

Op 12 september floot Massimo Busacca op uitnodiging in Qatar de wedstrijd tussen Al-Gharrafa en Al-Khor. Op het moment dat de thuisploeg een hoekschop kreeg toegewezen, maakte de Zwitser aan de rand van het strafschopgebied een wat verloren indruk. Men gaat er nu van uit dat hij zijn blaas niet langer kon ophouden en dat hij stond te plassen op het veld.

Dat is allemaal te zien op een filmpje dat verschenen is op internet. Toch is er veel twijfel over de betrouwbaarheid ervan. Er is een groot zwart vak voor de broek van de Zwitser opgetrokken. Overigens hebben noch de wereldvoetbalbond FIFA noch de Europese voetbalbond UEFA melding gemaakt van dit toch opmerkelijke verhaal. Ook de Zwitserse voetbalbond weet van niets.

Busacca kwam eerder deze maand al in opspraak toen hij de middelvinger opstak naar de fans van Young Boys Bern in een bekerpartij. Daarvoor werd hij drie maanden geschorst. Dit nieuwe verhaal zal zeker geen goed doen aan het imago van de 40-jarige leidsman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties