Wilmots kandidaat nummer één voor KBVB

Nico Wieme
| 9 reacties
Wilmots kandidaat nummer één voor KBVB
Foto: © SC

Marc Wilmots ligt in poleposition om de tweede assistent te worden van Dick Advocaat. De Belgische Voetbalbond neemt weldra contact op met de ex-international.

Marc Wilmots volgde woensdagavond de wedstrijd tussen Standard en Cercle Brugge aan de zijde van bondscoach Dick Advocaat. Het voormalige kampfschwein ontkende achteraf niet dat hij in aanmerking komt voor de job van assistent-bondscoach.

Advocaat is daarvoor op zoek naar een tweetalige persoon met de nodige ervaring en kwalificaties. Wilmots lijkt met zijn 70 A-caps en internationale ervaring als speler bij Schalke04 en Bordeaux perfect in dat plaatje te passen. Wilmots zelf heeft alleszins wel oren naar de job. Hij zou dan tweede assistent worden naast de Nederlander Bert Van Lingen.

"Er is een goed gesprek geweest tussen Adocaat en Wilmots", geeft de KBVB toe. "Het is nu aan ons om contact op te nemen met Wilmots. Daar is nog geen timing over afgesproken, maar het is wel de bedoeling om snel te handelen. Zodra er nieuws is, wordt een mededeling verspreid."

De mogelijke aanstelling van Wilmots zou erop kunnen wijzen dat Advocaats wil wet is aan de Houba de Strooperlaan. De ex-Rode Duivel uitte in het recente verleden veel kritiek op de Belgische Voetbalbond, waardoor hij niet meer in de bovenste schuif lag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties