WK U-20-B: Spanje en Venezuela stoten door

Mathias Dumarey

Nigeria heeft op het WK voor spelers onder de 20 jaar nog een waterkans op de tweede ronde. Het verloor met 2-0 van Spanje maar kan mits een monsterscore tegen Tahiti zich alsnog plaatsen als een van de beste derdes.

NIGERIA - SPANJE 0-2

Frank De Bleeckere had het genoegen om na de openingswedstrijd nog een topwedstrijd te fluiten op het WK voor spelers onder de 20 jaar in Egypte. Nigeria-Spanje was zo'n alles of niets wedstrijd. De Afrikanen begonnen het best aan de partij met kansen voor Odion Ighalo en King Osanga. Spanje kwam echter meer en meer in het spel en kreeg ook kansjes via Emilio Nsue. Iets na het halfuur betaalde zich dat ook uit in een doelpunt van Fran Merida die de bal fraai over Uche Okafor lobde. Het bleef een aantrekkelijke eerste helft met tal van kansen aan beide zijden. Het was een wonder dat het aan de rust maar 0-1 stond. Na de pauze probeerde Nigeria toch aan de gelijkmaker te komen. De Spaanse doelman Sergio Asenjo had een echte klasseredding in huis op een poeier van Omatsone Aluko en een spectaculaire poging van Gbolahan Salami, een andere invaller, strandde op de dwarsligger. Spanje kwam er eigenlijk niet meer aan te pas, maar kon de score toch verdubbelen vanop de stip. Fran Merida deed het à la Panenka. In de slotfase werd Salami nog uitgesloten voor een slag in het gezicht van Fran. Kike knalde in blessuretijd de 0-3 nog snoeihard tegen de lat.

TAHITI - VENEZUELA 0-8

Tahiti heeft met alle respect zijn plaats niet op dit WK. Tegen Spanje kreeg het al acht goals om de oren en de Venezolanen deden die prestatie nog eens fijntjes over. Aan de rust stond het 0-3 na goals van José Rondon (2 doelpunten) en José Manuel Velazquez. In de tweede helft zorgde Oscar Rojas voor de 0-4 en Yonathan Del Valle dikte met een loepzuivere hattrick aan tot 0-7. Rondon zorgde in de 92ste minuut voor de 0-8-eindcijfers. Zo kwam hij ook aan drie doelpunten in deze wedstrijd.