Amrabat hakt knoop door en kiest voor Marokko

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Amrabat hakt knoop door en kiest voor Marokko
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nordin Amrabat (foto) heeft gekozen voor het nationale elftal van Marokko. De spits van PSV Eindhoven deed dat na een gesprek met de Marokkaanse bondscoach Hassan Moumen. Amrabat kon ook voor Nederland uitkomen.

Nordin Amrabat zal op 14 november kunnen debuteren voor het Marokkaanse elftal in de wedstrijd tegen Kameroen. Hassan Moumen had hem er al graag bij gehad op 10 oktober, maar dat was te kortbij om de hele administratie rond te krijgen. “Er moet officieel dispensatie aangevraagd worden en dat duurt drie weken. Dat is echter maar een formaliteit. Op 14 november zal ik wel kunnen debuteren”, aldus Amrabat in De Telegraaf.

“Ik zie het als een enorme eer dat ze mij gevraagd hebben en ik kijk echt al uit naar mijn eerste partij in het Marokkaanse shirt. Ik besef ook wel dat ik door mijn liesblessure eerst flink zal moeten knokken voor een basisplaats bij PSV. Dat is nu het belangrijkste”, zegt de vleugelaanvaller die niet langer meer in beeld was bij de Nederlandse bondscoach Bert Van Marwijk.

Amrabat speelde nooit eerder voor een Marokkaans elftal. Wel maakte hij vroeger deel uit van Nederlandse jeugdselecties en van Nederland B. Een officiële interland speelde hij nooit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties