Blue Army roept Clubfans op tot respect

Nico Wieme
| 22 reacties
Blue Army roept Clubfans op tot respect
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Blue Army roept de supporters van Club Brugge op om respect te tonen voor Brice Taton, de fan van Toulouse die enkele dagen geleden aan zijn verwondingen, opgelopen tijdens de Europa Leaguematch tegen Partizan Belgrado, overleden is.

Voor de wedstrijd tussen Toulouse en Club Brugge zal er een herdenking plaatsvinden ter nagedachtenis aan Brice Taton. “We hopen dan ook dat alle aanwezige Clubfans alle respect tonen aan de fans van Toulouse, en een minuut stilte respecteren.”

 

“We weten immers zelf maar al te goed wat het betekent om een dierbare te verliezen. En hoe het voelt om in dergelijke momenten het nodige respect terug te krijgen”, meldt de Brugse supportersfederatie Blue Army op haar website.

 

“Voetbal een feest. Of zo zou het toch moeten zijn. Helaas denkt niet iedereen daar zo over, en dat moeten sommige supporters zelfs met de dood bekopen. Zo ook de 28-jarige Brice, die op verplaatsing met zijn club Toulouse in Belgrado zwaar toegetakeld werd. Na een gevecht van twaalf dagen verloor hij de strijd, en dinsdagmorgen omstreeks 10 uur is hij overleden, met zijn ouders aan zijn zijde”, aldus Blue Army.

 

“Zinloos geweld, het is en blijft iets vreselijks. Vooral voetbalgeweld dan. Willen we dan niet gewoon allemaal hetzelfde, dat onze Club de match wint, dat we ons amuseren, en dat we nadien gewoon weer naar huis gaan? Blue Army vindt het dan ook vreselijk wat er twee weken geleden in Belgrado is gebeurd, en wil via deze weg graag zijn medeleven betuigen aan de familie van Brice, zijn vrienden, zijn medesupporters en zijn ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties