Europese recordboete voor AA Gent

Nico Wieme
| 13 reacties
Europese recordboete voor AA Gent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft van de UEFA een boete van 30.000 euro gekregen voor de onregelmatigheden tijdens het Europese treffen met AS Roma.

Tot nog toe betaalde een Belgische club nooit een som ter hoogte van 30.000 euro aan de Europese Voetbalbond. De UEFA treedt streng op tegen AA Gent omdat de fans de Duitse ref Gräfe beledigden na de rode kaart voor Marko Suler. Er werd “Gestapo” naar de scheidsrechter geroepen en de supporters gooiden ook allerlei voorwerpen op het veld.

 

“We hadden wel een boete verwacht, maar 30.000 euro is veel geld”, zegt manager Michel Louwagie in HNB. “Die boete is logisch, maar de reactie van de supporters op het gedrag van de ref was ook logisch.”

 

Voorzitter Ivan De Witte kan evenmin lachen met de boete en is van plan in beroep te gaan. “De verhouding tussen de gebeurtenissen en de straf is totaal zoek. 30.000 euro is wel een heel grote boete. We worden bestraft voor spreekkoren en de voorwerpen die op het veld geworpen werden”, zegt de preses op Radio 2.

 

“Maar als organisator hebben we alles gedaan om de wedstrijd goed te laten verlopen. We hebben zelf opgetreden om verdere escalatie te voorkomen. En dat is gelukt. We hebben alles onder controle gekregen”, aldus De Witte die de fans zelf weer tot bedaren bracht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties