Groep L: Werder alleen aan kop

T. Coremans

In groep L zijn Athletic de Bilbao en Werder Bremen uitgesproken favoriet voor de volgende ronde. Vanavond troffen beide topteams elkaar in het Weserstadion. Nacional de Madeira trok naar Oostenrijk om er Austria Wien partij te geven.

Werder Bremen - Athletic de Bilbao: 3-1

Na een lange studieronde was het de thuisploeg die het aanvalsoffensief opende. Mesut Özil testte als eerste de Baskische keeperskwaliteiten van Gorka Iraizoz. De Spanjaard kwam er met de schrik van af. Bijna halverwege de eerste helft kwam Athletic de Bilbao dan toch op achterstand. Aaron Hunt bracht de thuisploeg op voorsprong, 1-0.

Werder Bremen had vertrouwen opgedaan en bleef de dominantste ploeg op het veld. Via Marin en Hunt lieten de Duitsers de kans om de voorsprong te verdubbelen liggen. Uitgerekend verdediger Naldo diepte de score verder uit. De Braziliaan zorgde ervoor dat de tegenstander een moeilijk vervolg van de wedstrijd tegemoet ging.

De tweede helft bevatte minder spektakelwaarde. Het opmerkelijkste wapenfeit was de invalbeurt van Niemeyer voor Bargfrede. De wissel op zich was niet echt opmerkelijk, ware het niet dat Niemeyer na twee gele kaarten opnieuw de kleedkamers mocht gaan opzoeken. De Spanjaarden wisten van de man meer situatie op geen enkel ogenblik gebruik te maken. In de 91e minuut lukte Llorente wel nog de aansluitingstreffer te scoren, maar in de slotminuut verzilverde Frings een penalty en bracht hij de eindscore op 3-1.

Austria Wien - Nacional de Madeira: 1-1

De twee underdogs vochten in het Franz-Horr-Stadion een belangrijke strijd uit. Beide ploegen konden puntenverlies best vermijden. De vele overtredingen typeerden de openingsfase. Dat bleef niet zonder gevolg voor de bezoekers. Scheidsrechter Tony Chapron kende de thuisploeg al na tien minuten een strafschop toe. Asimovic liet de ultieme kans om de Oostenrijkers op voorsprong te trappen, liggen.

Attractief voetbal bleef uit, maar het harde bikkelen lieten uitschijnen dat het om een echte cupmatch ging. De wedstrijdleiding moest de teugels geregeld strak aanspannen. Tien minuten voor de koffiepauze vloog een sporadische doelkans dan toch tegen de netten. Rúben Micael bracht de Portugezen al dan niet verdiend op voorsprong.

Austria Wien wist de aantrekkelijkheid van de wedstrijd op te voeren en leverde enkele fraaie doelkansen af. Een kwartier voor affluiten werd de thuisploeg beloond voor het harde werken. Invaller Schumacher bracht de Oostenrijkers langszij. Al had de thuisploeg misschien meer verdiend, de punten werden verdeeld. (AN)