Analyse Leverkusen en HSV stomen door

Philippe Crols
| 0 reacties
Leverkusen en HSV stomen door
Foto: © SC

In Duitsland lijkt er maar geen houden aan Leverkusen en Hamburger SV. Beide koplopers wonnen afgelopen weekend opnieuw en zijn nog steeds ongeslagen. Bayern München leed dan weer voor de tweede maal op rij puntenverlies en zakt verder weg.

HSV en Leverkusen geven elkaar geen duimbreed toe

Bayer Leverkusen kon zaterdagmiddag Hamburg onder druk zetten en dat deed het ook. FC Nürnberg was eigenlijk geen partij voor de leider. In de vernieuwde BayArena werd het maar liefst 4-0. HSV leek aanvankelijk onder de indruk toen het een dag later aan zijn match in Berlijn begon. De rode lantaarn uit de hoofdstad klom namelijk op voorsprong, maar nog voor rust zette HSV de scheve situatie helemaal recht. 1-3 was het verdict. Hertha verloor voor de zevende keer op rij en blijft hekkensluiter. 

Werder Bremen en Schalke 04 zijn ondertussen op kousenvoeten naar de subtop geklommen. Schalke staat na een eenvoudige zege tegen Frankfurt op de derde plaats op vier punten van het leidersduo. Werder Bremen telt een punt minder na de winst op bezoek bij Stuttgart. VfB staat op teleurstellend halverwege in de rechterkolom.

Nog in de subtop merken we Mainz op. De promovendus klopte thuis Hoffenheim waardoor het nu de zesde plaats bekleedt. Hoffenheim zakt naar de vijfde stek. 

Bayern en Wolfsburg komen niet op dreef

Bayern München en kampioen Wolfsburg leken tot voor kort gelanceerd, maar de motor sputtert nu opnieuw bij beide teams. Bayern geraakte in eigen huis niet voorbij Köln en Wolfsburg moest in Bochum voor het eerst dit seizoen de punten delen. Wolfsburg is zevende en staat zeven punten achter het leidersduo. Bayern moet nog een puntje extra goedmaken.

Gladbach zakt weg

Borussia Mönchengladbach was goed aan het seizoen begonnen, maar sinds enkele weken loopt het heel wat minder. Met het bezoek van Dortmund, ook een ploeg uit vorm, lagen er kansen, maar BMG verloor opnieuw, 0-1. Dortmund wipt over Gladbach naar plaats twaalf, Bailly en co zijn vijftiende.

Tenslotte boekte Hannover nog een hele belangrijke zege tegen Freiburg. Door de ruime 5-2-winst moet het zich eventjes geen zorgen maken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties