Anderlecht aan kop, Standard en STVV onderuit

Anthony Van der Planken

Anderlecht heeft zaterdagavond de leiding genomen in de Jupiler Pro League. Paars-wit klopte thuis Charleroi en wipt zo voorlopig over Club Brugge. Standard en STVV gingen buitenshuis de boot in.

Anderlecht had thuis weinig moeite met Charleroi. Paars-wit klopte de Karolo's met 2-0. Biglia en -jawel- alweer Lukaku zorgden voor de doelpunten. Dankzij deze zege wipt Anderlecht over Club Brugge naar de kop van de Jupiler Pro League, al speelt blauw-zwart morgen wel nog tegen AA Gent.

Standard leed op Westerlo zijn eerste nederlaag van het seizoen. De Rouches startten goed, maar stonden aan de rust toch 2-0 achter na twee doelpunten van Dieter Dekelver. In de tweede helft slaagde de landskampioen er nooit in Westerlo onder druk te zetten, met een eerste seizoensnederlaag als resultaat.

STVV leed dan weer zijn vierde verlies op rij. De Kanaries gingen met 2-1 onderuit in Moeskroen. Van Gijseghem en Jaycee scoorden voor de thuisploeg, nadat Odoi vroeg in de wedstrijd de 0-1 had gescoord.

Roeselares strijd tegen de degradatie dreigt langzamerhand een mission impossible te worden. De West-Vlamingen gingen zaterdag alweer onderuit, dit keer op het veld van KV Kortrijk. Benteke scoorde nog voor het halfuur de 1-0, een owngoal van Vandenbussche in de tweede helft legde de 2-0 eindstand vast.

Lokeren - Cercle Brugge kende een dramatisch einde. Carevic bracht op het uur de thuisploeg op voorsprong, maar in de absolute slotseconden scoorde Bozovic de gelijkmaker.