Brussels stadion op de Heizel, zonder WK in Schaarbeek

Anthony Van der Planken
| 3 reacties
Brussels stadion op de Heizel, zonder WK in Schaarbeek
Foto: © SC

Als België en Nederland samen het WK 2018 mogen organiseren, dan komt het nieuwe Brusselse stadion zeker op de Heizel. Dat heeft het Brussels Gewest bevestigd. Maar als de Benelux-kandidatuur het niet haalt, wordt wellicht uitgeweken naar Schaarbeek.

De site Schaarbeek-Vorming draagt dus de voorkeur weg van zowel de stad als het Brusselse Gewest. Op die plek voor 2018 een nieuw stadion neerpoten, blijkt echter zo goed als onmogelijk. Daarom opteert Brussel voor een stadion op de Heizel als België en Nederland het WK van 2018 toegewezen krijgen.

Het huidige Koning Boudewijnstadion zou in dat scenario vervangen worden door een nieuw, multifunctioneel complex met 65 à 70.000 zitjes. Omdat het stadion ook plaats zal bieden aan de Memorial Van Damme, zal er ook een atletiekpiste worden voorzien. Die zal wel verdwijnen bij voetbalwedstrijden, naar het voorbeeld van het Parijse Stade de France.

Pas als België naast het WK 2018 grijpt, komt Schaarbeek-Vorming opnieuw in beeld. De stad vindt dat immers de meest geschikte locatie. Ook als België niet het Wereldkampioenschap van 2018, maar van 2022 mag organiseren, behoort Schaarbeek tot de mogelijkheden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties