Poolse supporters willen af van bondsbestuur

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Poolse supporters willen af van bondsbestuur
Foto: © SC

De Poolse voetbalfans zijn het bestuur van de Poolse voetbalbond kotsbeu. Ze willen niets meer dan dat het bondsbestuur zou aftreden. Net als Belgische voetbal verkeert het Poolse voetbal in een zware crisis.

De Poolse voetbalfans vinden dat de crisis in het Poolse voetbal te wijten is aan het cynisme, de arrogantie en de inhaligheid van de bondsbestuurders. De fans willen nu de hulp inroepen van de Europese voetbalbond (UEFA) en de wereldvoetbalbond (FIFA) om het bestuur te dwingen om af te treden.

De respectievelijke voorzitters van beide overkoepelende voetbalbonden, Michel Platini en Sepp Blatter, kregen onlangs een brief waarin de fans aan hen hulp vroeg. Die brief was ondertekend door maar liefst honderdduizend mensen. In de brief verzoeken de fans om nieuwe bestuursverkiezingen binnen de Poolse voetbalbond.

Woensdag voerden al fans actie bij de interland tegen Slovakije. De wedstrijd in Chorzow werd maar door zesduizend mensen bijgewoond al waren de weersomstandigheden er niet naar om veel volk op de weg te jagen. De sneeuw viel namelijk met bakken uit de hemel. Daarnaast hadden ook veel Poolse fans opgeroepen tot een boycot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties