Analyse Groep H: Standard doet slechte zaak

Nico Wieme
| 3 reacties
Groep H: Standard doet slechte zaak
Foto: © SC

Standard heeft in groep H van de Champions League een slechte zaak gedaan met het oog op kwalificatie voor de achtste finales. Olympiakos lijkt de belangrijkste kandidaat te zullen worden om Arsenal naar de volgende ronde te vergezellen.

In de slotseconden van de match liep Standard tegen een 2-1-nederlaag aan bij het Griekse Olympiakos. Een wereld van verschil met een puntendeling die ervoor gezorgd zou hebben dat de Rouches perfect op schema bleven voor kwalificatie voor de volgende ronde. Standard telt nu vijf punten minder dan de Grieken die over twee weken in een zetel naar België afzakken.

 

Arsenal lijkt zeker van een plaats bij de laatste zestien. De Londenaars verloren dinsdag wel twee punten bij AZ, maar met nog thuismatchen tegen AZ en Standard ziet het er alleszins goed uit voor de Gunners.

 

AZ en Standard lijken de strijd te zullen aangaan om het Europa Leagueticket. In dat opzicht deden de Nederlanders een goede zaak met de puntendeling thuis tegen Arsenal. Standard moet in ieder geval zijn twee thuismatchen tegen Olympiakos en AZ zien te winnen. In dat geval mogen ze aan de boorden van de Maas eventueel wel nog dromen van een plaats bij de laatste zestien, al zullen de Rouches dan toch op enige puntenwinst bij Arsenal moeten rekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties