Titelstrijd blijft spannend

viki meeuwis

In de Zweedse competitie is de titelstrijd volop aan de gang. Zowel AIK als IFK Göteborg als Elfsborg maken nog kans op de eerste plaats.

IFK Göteborg trok naar Stockholm waar het Brommapojkarna partij gaf. Göteborg deed wat het moest doen; winnen. De eerste helft liet niet veel goed voetbal zien, noch van de kant van Göteborg noch bij de thuisploeg. Het was dan ook pas in de tweede helft dat er doelpunten vielen. Tobias Hysén wist tot twee keer toe de weg naar het net te vinden en veteraan Niclas Alexandersson deed ook een duit in het zakje. Met deze zege behoudt Göteborg aansluiting aan de top.

Dat kan evenwel niet gezegd worde van Elfsborg dat op een 1-1 gelijkspel bleef steken tegen BK Häcken. Elfsborg was de betere ploeg en in de 23e minuut bracht Stefan Ishizaki de Borås Arena in extase toen hij de bal tegen de netten werkte. Het lot is Elfsborg al enkele weken niet gunstig gezind en zo verging het hen ook zondag. In de toegevoegde tijd wist Marcus Jarlegren de stand in evenwicht te brengen. Met dit gelijkspel staat Elfsborg nu op 51 punten, vijf minder dan Göteborg en mag stillaan de hoop op de titel opbergen.

AIK moest ook zondag aan de bak tegen stadsrivaal Hammarby. Laatstgenoemde moest eigenlijk dringend punten pakken want het stond nog steeds laatste en zit stillaan de Superettan dichterbij komen. Net als bij de match tussen Göteborg en Brommapojkarna was ook in deze wedstrijd niet veel te beleven in de eerste 45 minuten. Het enige lichtpuntje was het doelpunt van Flavio iets na het half uur. Na de rust duurde het tot in de 60e minuut voordat Simon Helg de gelijkmaker kon binnenwerken. Bij AIK werd er dan een gouden wissel doorgevoerd. Bojan Djordjic mocht gaan douchen en Kevin Pavey werd ingebracht. Hij stond amper een minuut op het veld toen hij de bal in de rebound in doel werkte. AIK won dus uiteindelijk toch en staat nu op 57 punten, eentje meer dan Göteborg.

De partij tussen GAIS en Malmö eindigde op een 1-1 gelijkspel. Het was GAIS dat in de 24e minuut op voorsprong kwam via een goal van Mattias Lindström. Het duurde tot in de slotfase vooraleer Malmö langszij kwam dankzij de net ingevallen Wilton Figueiredo.

Örebro haalde het met 2-1 van Halmstads BK. De bezoekers gingen via Emir Kujovic op het half uur op voorsprong. Het antwoord van Örebro liet niet lang op zich wachten, Roni Porokara kon twee minuten later gelijk maken. Diezelfde Porokara tekende ook voor een tweede doelpunt in de tweede helft, de winning goal.

Djurgården won het degradatieduel van Örgryte. Patrik Haginge opende de score met een half uur gespeeld. Na de rust kon Mellqvist tegenprikken. Djurgården moest even later met tien man verder toen Haginge een rode kaart opliep. Hrvoje Milic kon de 2-1 binnenwerken en een minuut later ook beschikken wegens een rode kaart.

Helsingborgs geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kalmar. Doelpuntenmakers van dienst waren Makondele bij Helsingborgs en Santos bij Kalmar.

Gefle won wel van Trelleborgs. Alexander Gerndt bracht Gefle op het kwartier op voorsprong. Kort na de rust wist Andreas Dahlén , op aangeven van Gerndt de voorsprong verder uit te diepen. Joakim Sjöhage kon nog tegenprikken maar kon niet voorkomen dat Trelleborg met 1-2 verloor.

Vanavond wordt er al een match gespeeld van de 29e speeldag.