Hauspie: "Meer dan één Belgische club betrokken"

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Hauspie: "Meer dan één Belgische club betrokken"
Foto: © SC

"Er is meer dan één Belgisch team betrokken in het omkoopschandaal dat het Europees voetbal doet daveren op zijn grondvesten". Dat zegt Jan Hauspie, onderzoeksjournalist en werkzaam bij Sport/Voetbalmagazine.

Jan Hauspie was gisteren te gast in het Canvas-programma Terzake. Daar gaf hij meer tekst en uitleg bij het gokschandaal dat het Europees voetbal doet opschrikken. Er zou één Belgische tweedeklasser bij de zaak betrokken zijn, maar Hauspie meent dat er nog meer aan de hand is.

"Vorig seizoen heb ik meerdere seintjes gekregen dat er iets aan de hand was in tweede klasse. Ik ben toen halsoverkop naar een wedstrijd gaan kijken en ik heb daar dingen gezien waarvan ik dacht... In die periode gingen er veel geruchten over Namen, waarvan de voorzitter van twee mensen had vernomen dat er iets aan de hand was met zijn club."

Hauspie zegt dat de voorzitter van Namen toen naar de politie en naar de Belgische voetbalbond is gestapt. "De KBVB heeft daarop twee mensen, Mogi Bayat van Charleroi en een Albanees uit de entourage van wijlen François Sterchele, uitgenodigd voor een gesprek. Bayat stuurde zijn kat en de Albanees meldde af de dag van de afspraak. Daarmee was de kous af voor het bondsparket en werd de zaak geklasseerd."

"Het verbaast me allemaal niet. Wie dacht dat de zaak-Ye een incident was, was naïef. Dit fenomeen hoort structureel bij het voetbal zoals doping bij het wielrennen", besluit Hauspie. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties