Verstringhe: "Optreden zoals we gebruikelijk doen"

Nico Wieme
| 16 reacties
Verstringhe: "Optreden zoals we gebruikelijk doen"
Foto: © SC

De Duitse politie maakte vrijdag bekend dat er ongeveer 200 wedstrijden in Europa gemanipuleerd zijn, daaronder 17 matchen in de Belgische tweede klasse. Bondsprocureur Verstringhe weet officieel nog van niets, maar klinkt wel strijdvaardig.

De politie van Bochum heeft vrijdag op een persconferentie meer uitleg gegeven over een groot fraudeschandaal in het Europese voetbal. Daarbij zouden op zijn minst zeventien matchen in de Belgische tweede klasse betrokken zijn. Toch zou maar één Belgische ploeg betrokken partij zijn.

Bondsprocureur René Verstringhe weet officieel nog van niets, maar maakt zich geen zorgen. "Voorlopig weet ik niet meer dan wat ik in de kranten lees. Als er effectief Belgische clubs betrokken zijn, verwacht ik dat de FIFA de zaak overmaakt aan de Belgische federatie. Dan kunnen we optreden zoals wij gebruikelijk doen", zegt Verstringhe aan Sporza.

"Voorlopig kan ik zelf niets doen, want ik heb geen gerechtelijke bevoegdheid. Ik kan alleen contact opnemen met de UEFA om te vragen wat er van klopt", aldus de bondsprocureur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties