Buffon misnoegd over Italiaanse prestaties in CL

Mathias Dumarey
| 7 reacties
Buffon misnoegd over Italiaanse prestaties in CL
Foto: © SC

Gianluigi Buffon (foto), de doelman van Juventus Turijn, neemt na de nederlaag van gisteren in Bordeaux geen blad voor de mond. Hij is erg teleurgesteld over de Italiaanse prestaties in Europa.

De Italiaanse teams doen het niet zo goed in de Champions League en in Europa in het algemeen. Gianluigi Buffon klaagt de situatie aan. De enige uitzondering is echter AC Milan, maar daar heeft de Juventus-goalie ook een reden voor.

Juventus Turijn ging gisteren met 2-0 verliezen bij Girondins Bordeaux. Daardoor moet de club in een direct duel met Bayern München op de laatste speeldag kampen voor een plaats in de achtste finale. "Het is geen tactisch probleem dat de Italiaanse clubs hebben. Het is door de mentaliteit en het grote verschil tussen het spelen in Italië en in Europa dat het minder gaat", aldus Buffon na de partij in Bordeaux.

"In Italië moet je fysiek sterk zijn en een beetje kwaliteit in huis hebben. In Europa zijn alle teams echter heel goed georganiseerd en zijn slippertjes kostbaar. Bij Inter kan je goed zien dat als je geen goed georganiseerd team hebt, je niet kan domineren in Europa. AC Milan is de enige ploeg in Italië die dat wel kan en daarom zijn ze ook altijd goed in Europa." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties