Chili vreesde voor WK na rechtszaak club

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Chili vreesde voor WK na rechtszaak club

Heel voetbalminnend Chili haalt opgelucht adem, want hun WK-deelname is niet langer in gevaar. Een club had een rechtszaak aangespannen tegen de bond, maar trok die nu toch weer in.

Rangers de Talca had een rechtszaak ingespannen om hun degradatie uit de Chileense hoogste klasse aan te vechten. De club had in de competitie drie punten in mindering gekregen omdat het in een partij met zes buitenlanders had gespeeld en dat is meer dan is toegestaan in Chili. Door die puntenaftrek kwam Rangers de Talca in de degradatiezone op het einde van het seizoen waardoor het moest zakken naar de tweede divisie.

Rangers de Talca besloot een rechtszaak in te spannen tegen de Chileense voetbalbond, maar daar is de wereldvoetbalbond FIFA niet mee gediend. Om dergelijke redenen werden landen in het verleden al internationaal geschorst. De FIFA gaf de Chileense voetbalbond 72 uur om de zaak op te lossen, zoniet zou Chili geschorst kunnen worden. Voor het Zuid-Amerikaanse land kon dat een drama betekenen, want het land is geplaatst voor het WK van volgend jaar in Zuid-Afrika. Omdat Rangers de Talca zijn rechtszaak intrekt, is Chili gered.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties