Deschacht: "Tegendoelpunt niet mijn schuld"

Nico Wieme
| 27 reacties
Deschacht: "Tegendoelpunt niet mijn schuld"
Foto: © SC

Olivier Deschacht baalde als een stekker door de nederlaag van Anderlecht tegen Dinamo Zagreb. De paars-witte captain merkte op dat er een wezenlijk verschil is tussen de Europa League en de eigen Belgische competitie.

VK: Wat liep er mis tegen Dinamo Zagreb?

Deschacht: “We kregen de beste kansen, maar Zagreb is KV Kortrijk niet. Dit is een topploeg. Wij hebben één kans weggegeven en zij scoren aan 100 procent. Wij kregen drie open mogelijkheden, maar geen enkele ging binnen.”

VK: Was het gebrek aan efficiëntie het enige probleem van Anderlecht?


Deschacht: “Neen, zeker niet. De bal gleed ook vaak door en we hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Nochtans zaten we goed in de match, maar we hebben nagelaten om te scoren.”
 
VK: Wat liep er mis bij dat tegendoelpunt?

Deschacht: “Als je wil zeggen dat ik dat op mijn conto mag schrijven, dan sla je de bal mis. Je hebt de fase toch zelf gezien. Ik kon er niets aan doen. Ivan Tomecak stuurde een perfecte voorzet buitenkant voet richting tweede paal. Wat had ik kunnen doen?”

VK: Waarom hebben jullie niet jullie normale spel ontwikkeld?


Deschacht: “Dat hebben we geprobeerd. Ik vond dan ook dat wij de betere ploeg waren, maar dat hebben we niet in doelpunten bewezen. We hebben nochtans kansen genoeg gecreëerd, maar dan komt zo’n match als deze waarin alles tegenzit.”

VK: Kan je stellen dat jullie hier de punten verliezen die jullie in Zagreb te veel hebben gekregen?

Deschacht: “Ik vind niet dat wij in Zagreb onverdiend hebben gewonnen. Hoeveel kansen hebben wij daar gekregen? Twee. Uit hoeveel kansen scoren zij hier bij ons? Uit één. Voilà, dat zegt genoeg, denk ik. Op dit niveau moet je aan 100 procent afwerken.”

VK: Hoe moeten jullie de match tegen Ajax aanpakken?


Deschacht: “Dat zullen we dan wel zien. We moeten nu in ieder geval rustig blijven en niet te veel uitspraken op voorhand doen.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties