Roma wint derby della capitale

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Roma wint derby della capitale
Foto: © SC

AS Roma is de ploeg van het stad. In de onderlinge confrontatie met Lazio was het team van trainer Ranieri nipt met 1-0 te sterk.

De Romeinse derby was traditioneel weer een passionele bedoening. Zo werd de wedstrijd zes minuten stilgelegd nadat fans voetzoekers van de tribunes gooiden met luide explosies tot gevolg. David Pizarro (Roma) pakte in de slotfase met tweemaal geel nog de rode kaart en na het eindsignaal ontstond er een hoop tumult met Francesco Totti in de hoofdrol. De gemoederen bedaarden toen zijn ploegmakkers hem weghaalden om mee te gaan vieren voor de Curva Sud. 

Het was Marco Cassetti (foto) die de derby besliste met een doelpunt twaalf minuten voor tijd. De verdediger was net voor de pauze de Fransman Mèxes komen vervangen die met een knieblessure het terrein moest verlaten. Lazio had in de eerste helft het beste van het spel en het was thuisdoelman Julio Sergio die Stefano Mauri maar net van de openingsgoal kon houden. Op het uur kreeg Lazio de beste kans van de wedstrijd maar Zarate raakte de deklat en Julio Sergio redde spectaculair in de herneming. Ook Roma kreeg enkele goede mogelijkheden die uiteindelijk leidden tot de enige goal van de wedstrijd door Cassetti na een voorzet van Vucinic. In de slotfase had Riise de 2-0 nog aan de voet maar doelman Muslera stond in de weg met een prachtige redding. 

Voor Lazio is het al van november 1997 geleden dat het de derby op verplaatsing nog eens kon winnen. Roma zet zijn goede reeks voort en klimt naar de vijfde plaats in het klassement na een knappe 13 op 15. Voor Lazio-coach Ballerini lijkt alle krediet nu op. Zijn team won niet meer sinds de tweede speeldag en de fans schreeuwen al weken om zijn ontslag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties