Ronaldo scoort, laat scoren, mist strafschop en krijgt rood

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Ronaldo scoort, laat scoren, mist strafschop en krijgt rood
Foto: © SC

Cristiano Ronaldo beleefde een emotionele avond tegen Almeria. De Portugees gaf een assist, miste een strafschop, scoorde zijn eerste doelpunt sinds zijn comeback en werd met rood van het veld gestuurd.

Cristiano Ronaldo stond voor het eerst terug aan de aftrap sinds zijn enkelblessure eind september. Hij lag meteen aan de basis van het openingsdoelpunt van Sergio Ramos. Een voorzet van de bedrijvige Ronaldo werd door de verdediger in doel gekopt.

Bij een 2-2 stand zette de Portugees zich achter de bal bij een zelf uitgelokte strafschop en mikte het leer recht op de doelman. Karim Benzema trapte de rebound tegen de netten, maar Ronaldo vierde niet mee. “Ik was boos op mezelf”, aldus C-Ron. “Het is niet leuk om te falen voor een perfectionist.”

Ronaldo mocht een minuut later toch feesten bij zijn eerste doelpunt voor de Koninklijke sinds 30 september. Een feestje dat Ronaldo wel moest bekopen met een gele kaart.

In de slotfase sloegen de stoppen door bij Ronaldo. Na een duel met Juanma Ortiz trapte hij na naar zijn tegenstander en vloog hij een tweede keer in het boekje van de scheidsrechter. Een rechtstreekse uitsluiting had ook gekund.

“Ik wil me verontschuldigen bij mijn ploegmaats”, toonde Ronaldo na de wedstrijd berouw voor zijn fout. “Hier moet ik uit leren voor de toekomst. Ik ben ook maar een mens, maar zoiets mag niet meer gebeuren.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties