FC Eindhoven wordt genoemd in gokschandaal

Mathias Dumarey
| 1 reacties
FC Eindhoven wordt genoemd in gokschandaal

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven wordt genoemd in het gokschandaal dat momenteel door het parket van Bochum wordt blootgelegd. Het nieuws werd al bevestigd door de Nederlandse voetbalbond (KNVB) en de politie.

Uit onderzoek zou zijn gebleken dat op verschillende wedstrijden van FC Eindhoven opvallende bedragen zouden zijn ingezet door Chinese gokbedrijven. Op duels van de Noord-Brabantse club zouden ook heel vaak nogal wat Chinezen in de tribune gezeten hebben. De zogenaamde 'bel-Chinezen' hadden dan de hele wedstrijd lang telefonisch contact met Azië.

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft de KNVB al gevraagd om een onderzoek in te stellen. Volgens het weekblad Voetbal International staat vooral de wedstrijd van Eindhoven tegen FC Dordrecht zwaar onder verdenking. Die partij eindigde op maar liefst 0-8. Bij enkele doelpunten zag het optreden van de doelman van Eindhoven er vrij benard uit.

FC Eindhoven reageerde zelf ook al en zegt dat het niets afweet van de praktijken, iets wat wordt tegengesproken door de KNVB en de politie. Naar verluidt zouden er nog meer Nederlandse teams betrokken zijn. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties