Advocaat: "Ik begrijp Belgische pers niet"

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Advocaat: "Ik begrijp Belgische pers niet"
Foto: © SC

Dick Advocaat is donderdag voorgesteld als nieuwe trainer van het Nederlandse AZ Alkmaar. De bondscoach van de Rode Duivels heeft er alle vertrouwen in. "Deze groep is goed genoeg om resultaten neer te zetten."

De sfeer op de eerste werkdag van Advocaat is niet ideaal te noemen een dag na de uitschakeling tegen Standard. "Dat ze op deze manier uit de Europa League gegooid zijn, is moeilijk, maar het is gebeurd. Alle neuzen moeten nu richting PSV. Daar hebben we niets te verliezen."

Systeem

Advocaat wil vooral een systeem in de ploeg pompen. "Dat kost tijd. Tijdens de winterstop wil ik dat erin slijpen. Spelers moeten weten wat er van ze verwacht wordt. Soms kan dat op een aardige manier, soms op een onaardige. Deze groep is goed genoeg om resultaten neer te zetten. Het kan niet zo zijn dat ze vorig seizoen kampioen werden en nu zo presteren."

De Belgische bond moet niet vrezen dat Advocaat zijn contract zal verbreken, benadrukte de Kleine Generaal nogmaals. "Daar zijn duidelijke afspraken over. Ik heb ze mijn woord gegeven, dus ik kom na mijn dienstverband bij AZ gewoon terug. Daar is geen twijfel over mogelijk."

Directeur Voetbalzaken Marcel Brands onderstreepte de belofte: "Advocaat beëindigt zijn werkzaamheden bij AZ zodra het seizoen is afgelopen."

Belgische pers

Advocaat gaf een kleine sneer naar de Belgische pers. "Ik begrijp niet waarom ze denken dat ik mijn krediet enigzins heb verspeeld. Voor de buitenwereld verandert er niets. Ik blijf wedstrijden bezoeken en heb daarnaast nog vier scouts die dat doen. Maar we praten dat wel uit." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties