Aston Villa gaat winnen op Old Trafford

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Aston Villa heeft voor dé verrassing van de speeldag gezorgd. De ploeg uit Birmingham won met 0-1 bij Manchester United.

Villa begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 21ste minuut op voorsprong na een rake kopbal van talent Agbonlahor (foto). Hij zette zelf de actie op, speelde breed naar de flank en kopte de voorzet knap in doel.

Manchester deed er alles aan om gelijk te stellen maar moest opletten voor een grotere achterstand toen doelman Kuszczak en Fletcher aan het flateren sloegen. Wayne Rooney was zeer dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot strandde op de deklat.

The Mancunians kregen nog tal van mogelijkheden, maar doelman Brad Friedel hield zijn netten ongeschonden al had hij ook assistentie nodig van zijn verdedigers op de doellijn. Het was de eerste overwinning voor Aston Villa op verplaatsing bij United sinds 1983.

Marouane Fellaïni haalde met Everton 3-3 gelijkspel bij Chelsea en speelde de hele wedstrijd. Ondanks doelpunten van tweemaal Drogba en Anelka beten The Blues zich de tanden stuk op de bezoekers uit Liverpool.

Hetzelfde resultaat was er in Bolton - Manchester City na een heerlijke pot voetbal. De thuisclub kwam drie keer op voorsprong maar City stelde telkens gelijk, tweemaal via Tevez en éénmaal via Richards. Craig Bellamy pakte rood nadat hij onterecht een tweede gele kaart kreeg voor een schwalbe. Vincent Kompany speelde 72 minuten.

Tottenham verloor enigszins verrassend op White Harte Lane van Wolverhampton. Doyle scoorde het enige doelpunt na drie minuten. Birmingham City van zijn kant blijft verbazen. Het won van West Ham United dankzij een doelpunt van ex-Hammer en enfant terrible Lee Bowyer.

Rode lantaarn Portsmouth pakte een kostbaar punt bij Sunderland dankzij een doelpunt van Kaboul in de allerlaatste minuut. De vreugde was zo groot dat hij zijn truitje uittrok en met de fans ging vieren. De onfortuinlijke speler kreeg hierdoor een tweede gele kaart en mocht meteen gaan douchen.