WK clubs: Atlante naar halve finales

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
WK clubs: Atlante naar halve finales
Foto: © SC

Het Mexicaanse Atlante heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de halve finales. Het was met 3-0 te sterk voor Auckland City.

Het team van Santiago Solari, ex-speler van oa Inter en Real Madrid, won eenvoudig met ruime cijfers tegen hun collega's uit Nieuw-Zeeland. Het verschil tussen de kampioen van Midden- en Noord-Amerika en die van Oceanië was bij momenten groot. Arreola zorgde iets na het halfuur voor de enige goal in de eerste helft. Na de pauze dikte Hobbit in de 69ste minuut aan tot 2-0. Silva duwde er in de slotminuut nog ééntje bij.

De halve finales zijn zoals verwacht Atlante - Barcelona en Pohang Steelers - Estudiantes La Plata. De FIFA krijgt veel kritiek op de formule van het tornooi. Volgens veel voetballiefhebbers waren het gastteam Al Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten en Auckland City geen waardige deelnemers aan een WK voor clubs. Er wordt opnieuw geopperd om het WK in één wedstrijd te organiseren tussen de winnaar van de Champions League uit Europa en die van de Copa Libertadores uit Zuid-Amerika.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties