Ruiz: "Ik zou nooit voor Standard tekenen"

Steurbaut Kersten
| 22 reacties
Ruiz: "Ik zou nooit voor Standard tekenen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bryan Ruiz heeft een uitstekende heeft een uitstekende heenronde achter de rug met FC Twente. De Costa Ricaan maakte zich in zes maanden tijd onmisbaar bij de Tukkers. “In Costa Rica denken ze zelfs dat ik God ben.”

Twente legde in juli 5,5 miljoen euro op tafel om Ruiz weg te plukken bij Gent. De publiekslieveling van de Buffalo’s betaalde zijn nieuwe werkgever echter meteen terug met dertien treffers en zes assists voor Nieuwjaar. 


In de laatste tien wedstrijden vond hij iedere keer de weg naar de netten. Kan hij dat kunstje nog twee keer overdoen, dan verbetert Ruiz het record van Pierre Van Hooijdonk.

“Normaal scoor ik niet zo dikwijks”, zegt Ruiz in HNB. “Het zijn uitzonderlijke statistieken voor mij. Met dat record ben ik alleen bezig omdat iedereen mij erover aanspraakt. Ik probeer er niet te veel aan te denken. Voor mij primeert alleen het ploegbelang.”

Bijna bij Anderlecht

“Ik wil met Twente kampioen te worden. Als we onze reeks kunnen verder zetten, dan kunnen we Ajax en PSV verslaan. Ik ben blij dat ik nu voor de prijzen voetbal. Na twee jaar wil ik een stap hoger zetten. Mijn droomcompetitie is Spanje, dan kan ik eindelijk Spaans spreken. Mijn opa droomt ervan dat ik ooit voor Real kan spelen.”

 

Ruiz kon afgelopen zomer ook naar Anderlecht en Zenit Sint-Petersburg. “Als ik die strafschop tegen Standard had gescoord, zat ik misschien in Anderlecht. Mijn salaris was geen probleem, maar de transfersom konden ze alleen betalen als ze Champions League speelden. Bij Standard had ik nooit getekend. Hun stijl ligt mij niet. Het is te veel vechtvoetbal.”

 

“Bij Zenit kon ik veel meer verdienen, maar ik wilde me niet gaan begraven in Rusland waar nooit scouts komen van grote competities. Ruslad is iets voor het einde van mijn carrière.”

God in Costa Rica

 

Door zijn hoge vlucht in Europa heeft Ruiz in zijn vaderland een grotere status verworven. In Costa Rica denken ze door die transfersom soms dat ik God ben. Ze denken dat ik elke match bij de nationale ploeg in mijn eentje zal winnen. Terwijl ik mijn ploegmaats nodig heb.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties