Shakhtar Donetsk haalt weer Braziliaans toptalent

Shakhtar Donetsk haalt weer Braziliaans toptalent

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alex Teixeira is de volgende Braziliaan die in de toekomst voor Shakhtar Donetsk zal voetballen. In totaal zijn er nu al zeven Brazilianen actief in de hypermoderne Donbass Arena.

Vandaag maakte Shakhtar Donetsk bekend dat het tot een akkoord is gekomen met Vasco da Gama om Alex Teixeira over te nemen voor een som van om en bij de zes miljoen euro. Hij wordt nu de zevende Braziliaan in het oranje shirt van Donetsk. De bedoeling is dat hij nog meer schwung zal brengen in het offensieve spel van de Oekraïeners.

"Ik weet dat mijn nieuwe team de regerende winnaar is van de UEFA-beker. Het is niet veel clubs gegeven die prijs te winnen. Ik zal mijn best doen om me zo snel mogelijk aan te passen en ik zal daarbij zeker veel hulp krijgen van mijn landgenoten ginds", aldus Teixeira.

De jonge Braziliaan was goed voor tien goals in 52 wedstrijden voor Vasco da Gama. Op 18 februari pas zou hij zijn debuut kunnen maken voor zijn nieuwe club. De winterstop in Oekraïne is gedaan op het einde van februari, dus wellicht wordt Fulham de eerste tegenstander die Shakhtar Donetsk zal moeten bekampen met Teixeira in de rangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties