Mancini haalt 19-jarig Belgisch talent bij selectie

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Mancini haalt 19-jarig Belgisch talent bij selectie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Mancini heeft naast Vincent Kompany nog een andere landgenoot blij gemaakt bij Manchester City. De Italiaanse coach haalde zaterdag tegen Stoke City het 19-jarige Belgische talent Dedryock Boyata op in de selectie.

Boyata stond gepakt en gezakt om Kerstmis samen met de familie in België te vieren, maar Mancini stuurde de plannen van de jonge Brusselaar in de war. Hij gunde hem zijn eerste wedstrijdselectie.

Beste Kerst ooit

De 19-jarige centrale verdediger was er niet rouwig om. “Dit is mijn beste Kerstmis ooit”, zegt hij op het virtuele huis van Manchester City. “Het was een unieke ervaring.”

“Een wedstrijddag met de eerste ploeg is met niets te vergelijken. Er heerste een enorme intensiteit rond het team. Dat besef je pas als je er zelf deel van uitmaakt. Alleen al het oorverdovende geluid dat de fans maken is waanzinnig.”

Speelminuten werden onze jonge landgenoot nog niet gegund. “Ik wilde het veld oplopen om mijn ouders trots te maken, maar dat is voor een andere dag. Toch heb ik vandaag heel veel geleerd.”

FC Brussels

Boyata speelt sinds zijn zestiende voor de jeugdploegen van Manchester City. In België kreeg hij zijn opleiding bij FC Brussels.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties