Man City mét Kompany pakt 6 op 6 onder Mancini

Manuel Gonzalez
| 3 reacties

Manchester City heeft vanavond met 0-3 gewonnen bij Wolverhampton. Manager Mancini start zo met een knappe zes op zes.

Beide teams speelden hun tweede wedstrijd in drie dagen tijd, dus werden de elftallen langs twee kanten op verschillende plaatsen gewijzigd. Opvallend was dat onze landgenoot Vincent Kompany voor de tweede wedstrijd op rij een basisplaats kreeg van Roberto Mancini en de hele wedstrijd speelde. Het lijkt er dus op dat de Italiaanse manager het wel ziet zitten met Kompany.

Het was nochtans de thuisclub die het beste aan de partij begon en de openingsfase naar zich toetrok. Surman kwam zelfs heel dicht bij de openingstreffer. Toen City op het halfuur voor de eerste keer echt tegenprikte was het meteen zeer gevaarlijk via Craig Bellamy.

Diezelfde Bellamy zette zich één minuut later flink door en bediende de Argentijn Tevez (foto) die afrondde via Wolves-speler Berra: 0-1. In de tweede helft kwam de thuisclub weer tweemaal zeer gevaarlijk opzetten maar zonder succes.

City keek de kat wat uit de boom en sloeg halverwege de tweede periode toe via Garrido. Eén minuut voor affluiten scoorde Tevez zijn tweede van de avond. Robinho mocht pas vijf minuten voor het einde invallen na zijn mindere prestatie tegen Stoke.

City-manager Mancini reageerde opgetogen: "Het was een geweldige prestatie. Zoiets neerzetten amper twee dagen na Stoke maakt me zeer blij. We hebben wel afgezien bij momenten, maar sloegen goed terug. In Italië zou dit ritme onmogelijk zijn, maar dit is Engeland en het was een geweldige prestatie van de jongens."