Zes jaar geleden haalde Lokeren voordeel uit reglement

Anthony Van der Planken
| 84 reacties
Zes jaar geleden haalde Lokeren voordeel uit reglement
Foto: © SC

De schrapping van Moeskroen brengt een hertekend klassement met zich mee, en dat zorgt vooral voor woede in Lokeren, dat 6 punten verliest. De club dreigt nu met een klacht. In 2003 speelde datzelfde reglement nochtans in het voordeel van Lokeren.

Voorzitter Roger Lambrecht dreigt dan ook een klacht in te dienen tegen het bondsreglement, dat een schrapping van alle resultaten van Moeskroen voorschrijft. Nochtans haalde Lokeren ruim zes jaar geleden voordeel uit die regel.

In het seizoen 2002-2003 werd immers het ter zielen gegaande Lommel uit het klassement geschrapt. Lokeren werd toen de grote winnaar. De Waaslanders, die toen derde stonden en volop meededen in de strijd om een Europees ticket, verloren slechts drie punten. Lierse, de voornaamste concurrent, verloor er zes en zag zijn laatste hoop op de UEFA-beker verdwijnen. Ook het nummer vijf, Sint-Truiden, zag vier punten in rook opgaan.

Lokeren profiteerde en plaatste zich zo voor de UEFA-beker. De andere clubs berustten in hun lot en dienden geen klacht in. Een aantal clubs wilden Lommel wel financiële steun bieden door de bondsschulden van de club te betalen. Toen dat voorstel besproken werd op de Profliga, stapte Roger Lambrecht woedend op.

Ook manager Patrick Orlans was duidelijk. "Men moet gewoon het reglement toepassen. Waarom zouden wij gaan betalen voor een club die niet meer bestaat? Men kan de bestaande regelgeving niet omzeilen omdat enkele clubs toevallig benadeeld zijn."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties