Dury: "Anderlecht is buiten categorie"

Steurbaut Kersten
| 18 reacties
Dury: "Anderlecht is buiten categorie"
Foto: © SC

Franky Dury parkeerde Zulte Waregem voorlopig op een mooie vijfde plaats. Hij kan niet anders dan tevreden zijn, al zit de situatie rond Moeskroen hem heel hoog. "We ondervinden nadeel door iets wat onze eigen schuld niet is. Dat is onaanvaardbaar."

Moeskroen gaf drie keer forfait en is uit de competitie genomen. Alle punten worden geschrapt, ook Zulte Waregem verliest er drie. “De licentiecommissie is in de fout gegaan door Moeskroen vorig jaar een licentie te gunnen”, jammert Dury. “Dender en Bergen zijn er vorig jaar onder andere door de hervorming uitgegaan, terwijl Moeskroen mocht blijven.”

 

“Ten onrechte, nu blijkt. De commissie moet strenger zijn. Ze geven een licentie voor een jaar, maar Moeskroen ligt er al na drie maanden uit. Dat kan toch niet. Als je een jaar geeft, dan moet je de club er een jaar inlaten en er zeker van zijn dat ze dat gaan kunnen.”

 

“Ook Moeskroen zelf ging in de fout”, gaat Dury verder. “Ze hadden verantwoordelijkheid tegenover de andere clubs, en die zijn ze niet nagekomen. Het laatste wat ik erover wil zeggen is dat het schandalig is dat de verdiende punten nu terug worden afgetrokken. Daar moeten we allemaal samen over discussiëren en tot een oplossing komen, want zo kan het niet. Roger Lambecht van Lokeren steekt zijn nek uit en terecht, want er wordt aan de grondbeginselen van onze staat geraakt. We ondervinden nadeel door iets wat onze eigen fout niet is, dus dat is eigenlijk onaanvaardbaar.”

 

Anderlecht

 

In de laatste match voor de winterstop moeten de West-Vlamingen op bezoek bij leider Anderlecht. “Ze zijn momenteel heel goed bezig, zowel in de competitie als in de beker en ook in Europa. Eigenlijk zijn ze momenteel een categorie te hoog voor de Belgische competitie. Hun spelers zijn sterk en als je weet dat ze het zich kunnen permitteren om tegen Gent De Sutter, Kanu en Frutos op de bank te laten, dan weet je het wel.”

 

Dury maakt ook de balans. “Voor Zulte Waregem is het seizoen al goed geweest en het eerste doel hebben we voorlopig al bereikt: eindigen bij de top zes. Ik ben heel tevreden over mijn spelersgroep en ik heb hen champagne beloofd, maar die krijgen ze wel pas na de wedstrijd tegen Anderlecht (lacht). Tot zover ging het goed, soms met heel goed voetbal, soms met realistisch voetbal. Maar we kunnen ontspannen toeleven naar de match van woensdag.”

Auteur: Wouter Laeremans. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties