Transferdagboek 9/1: Iaquinta in beeld bij Zenit, Van Heerden naar Turkije?

Transferdagboek 9/1: Iaquinta in beeld bij Zenit, Van Heerden naar Turkije?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de wintermercato duiken er overal transfergeruchten op. Voetbalkrant.com houdt voor u de internationale pers in het oog en serveert u de interessantste pistes.

Juventus-aanvaller Vincenzo Iaquinta is in beeld bij het Russische Zenit Sint-Petersburg. Als de transfer doorgaat vindt Iaquinta in Rusland Luciano Spaletti terug, zijn trainer bij Udinese.

Micah Richards stond onder trainer Mark Hughes op de transferlijst. Tottenham Hotspur wilde de verdediger graag overnemen, maar de nieuwe coach bij Manchester City, Roberto Mancini, ziet dat niet zitten. De Italiaan vindt Richards een zeer goede speler en heeft hem naar eigen zeggen nodig in de defensie.

Verschillende media melden dat Elrio Van Heerden op huurbasis verkast naar het Turkse Sivasspor. Zijn club Blackburn Rovers heeft momenteel nog niets bevestigd, maar de rechtermiddenvelder zou al medische testen hebben afgelegd bij de derdelaatste uit de Turkse Süper Lig. 

Jos Hooiveld, een Nederlandse verdediger van AIK uit Zweden, is in Glasgow om er een eventuele transfer naar Celtic te bespreken. Hooiveld zou wel zo'n 2 miljoen euro moeten kosten. Mogelijk krijgt Celtic Glasgow binnenkort een geheel Nederlands centraal verdedigingsduo. Bij de Schotten staat Glenn Loovens al centraal in de defensie.

Volgens The Sun heeft Wigan Athletic 4,5 miljoen euro klaarliggen voor Roberto Canella, een aanvallende middenvelder van Sporting Gijon. De 21-jarige Spanjaard valt in de smaak bij zijn landgenoot Roberto Martinez, de trainer van Wigan.

Firoentina zou dan weer een bod gedaan hebben van om en bij de 10 miljoen euro voor Miguel Veloso, een Portugese verdedigende middenvelder van Sporting Lissabon. Dat meldt de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport.

De Bolton Wanderers willen het transferbudget van kersvers coach Owen Coyle de hoogte injagen door de Zweed Johan Elmander van de hand te doen. Engelse media melden dat Olympique Marseille geïnteresseerd is in de spits.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties