Liverpool geeft winst uit handen

Ward Callens
| 4 reacties

Liverpool is er niet in geslaagd de drie punten te pakken tegen middenmoter Stoke City. Met een dramatische gelijkmaker in de 90ste, kon de thuisploeg nog een puntje uit de brand slepen.

In een zeer matige eerste speelhelft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Lucas Leiva en Fabio Aurelio konden dreigen voor Liverpool. Een snoeihard schot van Leiva werd geblokkeerd door Abdoulaye Faye en in de 45ste minuut zag Aurelio zijn vrijschop weggewerkt door Andy Wilkinson.

In de 95ste minuut kreeg Dirk Kuyt nog een uitgelezen kans om Liverpool alsnog de zege te schenken maar de Nederlander besloot op de paal. Zo bleef het 1-1 in Stoke, een terechte uitslag na een evenwichtige maar zwakke wedstrijd.

Opnieuw een teleurstellend resultaat voor Liverpool, na de bekeruitschakeling tegen tweedeklasser Reading. Voor Stoke City betekent het gelijkspel een vier op zes in de Premier League.

De thuisploeg moest het spel ondergaan en kon doelman Reina enkel bedreigen via een aantal stilstaande fases. Noch Stoke, noch Liverpool kon in de eerste helft aanspraak maken op een doelpunt.

Het niveau in de tweede helft lag nauwelijks hoger. Enige hoogtepunten in een verder abominabele partij waren de twee doelpunten. In de 57ste minuut bracht verdediger Sotirios Kyrgiakos de Reds op voorsprong, nadat Stoke-doelman Thomas Sorensen een vrije trap van Fabio Aurelio pal in de voeten van de Griek had gebokst.

Daarna kabbelde de partij weer verder op het ritme uit de eerste helft. Tien minuten voor tijd besefte de thuisploeg dat het iets moest gaan doen en begon het plots beter te combineren.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd resulteerde de aanhoudende druk van Stoke City dan toch in een doelpunt. Robert Huth (foto) rukte zich los van zijn mandekker en kon de hoekschop van Matthew Etherington vrij inkoppen.