Transferdagboek 17/1: Pazzini, Mancini, Cole, Richardson

Transferdagboek 17/1: Pazzini, Mancini, Cole, Richardson
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de wintermercato duiken er overal transfergeruchten op. Voetbalkrant.com houdt voor u de internationale pers in het oog en serveert u de interessantste pistes.

Volgens Tuttosport heeft Juventus van Giampaolo Pazzini de absolute topprioriteit gemaakt voor deze wintermercato. De voorhoede van de Oude Dame wordt al een dagje ouder en veel spelers liggen geblesseerd in de lappenmand. De 25-jarige Pazzini zou Sampdoria zo'n 25 miljoen euro kunnen opleveren. Paolo De Ceglie en Sebastian Giovinco kunnen ook in de deal worden betrokken.

Olympique Marseille geeft aan niet langer geïnteresseerd te zijn in Amantino Mancini, de Braziliaanse middenvelder van Inter Milan. Marseille had Mancini ten laatste tot zondagmiddag bedenktijd gegeven, maar de speler liet niets meer weten. Eerder had de Braziliaan al wel een principeakkoord met de club gesloten. Mancini speelde dit seizoen nog maar zes wedstrijden voor Inter.

 
Joe Cole is einde contract bij Chelsea, waardoor hij aan het einde van het seizoen gratis kan vertrekken. Tottenham Hotspur zou de middenvelder graag inlijven. Trainer Harry Redknapp zag de speler ontbolsteren in hun periode bij West Ham en zou de international graag overnemen. Volgens News of the World liggen Manchester City én United ook op de loer voor de 28-jarige Cole.

Hull City wil zich graag versterken met Amr Zaki, die de afgelopen zes maanden geleend werd door Wigan. Hull wil de 26-jarige Egyptenaar, eigendom van Zamalek, ook na januari in Engeland houden. Volgende week neemt de Egyptische club een beslissing over de toekomst van de aanvaller.

Marco Andreolli, de 23-jarige verdediger van AS Roma, staat in de belangstelling van rivaal Inter Milan. Andreolli speelde tot 2007 al eens bij Inter maar verhuisde toen naar de Italiaanse hoofdstad. José Mourinho is erg gecharmeerd door de Italiaan en wil hem graag inlijven. Volgens Andreolli's zaakwaarnemer is de kans dat hij AS Roma verlaat echter zeer klein.

Ryan Babel werd de afgelopen dagen meermaals gelinkt aan een ruil met Kenwyne Jones, een 25-jarige aanvaller van Sunderland. Rafa Benitez zou hem willen aantrekken als vervanger voor de geblesseerde Fernando Torres. Volgens The People heeft Babel echter geen zin in een verblijf bij Sunderland. 

Alex McLeish heeft zijn zinnengezet op Kieran Richardson. De manager van Birmingham wil de 26-jarige middenvelder graag nog in januari inlijven. De club zou al een bod van 6 miljoen euro uitgebracht hebben op de speler van Sunderland. 

 

De Argentijnse middenvelder van Napoli, Jesus Datolo, verhuist zo goed als zeker naar Olympiakos Athene. De speler wilde al een tijdje weg, om een selectie bij de Argentijnse nationale ploeg af te dwingen voor het komende WK. Maandag reist Datolo naar Griekenland om er een contract te tekenen.

Atletico Madrid wil Mario Suarez terug. De 22-jarige middenvelder komt momenteel uit voor Mallorca, waar hij de club op weg naar de kwartfinales in de Copa del Rey hielp. Atletico zou nu de terugkoopoptie in zijn contract willen activeren. Die bepaalt dat de Spanjaard voor 1,8 miljoen euro weer voor de Madrilenen mag spelen.

Volgens L’Equipe wil Lille zich versterken met Ricardo Costa, die in juni einde contract is bij de Duitse landskampioen Wolfsburg. Lille is naarstig op zoek naar een extra verdediger en zou de 28-jarige Portugees de komende zes maanden willen huren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties