Trainer Garcia: “Hazard moet ontploffen in 2011”

Wouter Laeremans
| 4 reacties
Trainer Garcia: “Hazard moet ontploffen in 2011”
Foto: © SC

Lille prijkt op een mooie derde plaats in de Franse eerste klasse, al verloor het wel een plaatsje na de 2-1 nederlaag op Sochaux. Ook Eden Hazard is goed op dreef en staat in de belangstelling van heel wat Europese topclubs.

“Ach, de titel was nooit het doel", zegt Hazard in Het Laatste Nieuws. "Het is te zeggen: we wilden wel graag kampioen worden, maar dat was niet het uitgangspunt dit seizoen. Top vijf, dat is het doel.”

Nochtans was de grensploeg niet goed begonnen aan het seizoen, net als Hazard trouwens. “Dit seizoen begon hij niet goed. Hij nam niet voldoende rust, wat te maken had met zijn verhuis van het 'centre de formation' - waar alles voor hem geregeld werd - naar zijn eigen appartement. Nu lijkt hij zijn draai wel te hebben gevonden”, weet zijn trainer Rudi Garcia.

Europese topclub

2010 moet het jaar van de bevestiging worden”, gaat de Fransman verder. “2009 was dat van de ontdekking, in 2011 moet hij ontploffen. Hopelijk in Lille. Ik wens de clubs die hem willen, wel 'bon courage' in de onderhandelingen.” Voorzitter Seydoux wil zijn goudhaantje absoluut niet kwijt en plakte een prijs van 30 miljoen op zijn hoofd.

Niet onterecht, want de Europese topclubs staan in een rij voor de jonge dribbelaar. “Voorlopig ben ik blij waar ik nu zit. Het doet natuurlijk plezier dat iemand als Dugarry me op termijn bij Real ziet, maar ik ga niet spreken over een transfer. Al hoop ik ooit wel bij een grote club terecht te komen. Als kind spraken vooral Real Madrid en Arsenal me aan, maar ook tegen Milan of Barcelona zou ik geen 'neen' zeggen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties