Gastland Angola straks in kwartfinale tegen Ghana

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Gastland Angola straks in kwartfinale tegen Ghana
Foto: © SC

Slaagt Angola straks als gastland erin om zich te plaatsen voor de halve finales van de Africa Cup? We kijken even vooruit naar de partij met Ghana, die om 17u afgetrapt wordt in Luanda.

Angola kan alleszins terug rekenen op uitblinker Flavio, medetopschutter van het tornooi. Zijn terugkeer is een grote mentale opsteker voor de Angolezen.

Ook Ghana recupereert met Gyan en Annan twee spelers. Maar sterspeler Essien is met een blessure niet meer inzetbaar voor de rest van het tornooi.

Ondanks het thuisvoordeel voor Angola wil Ghana-middenvelder Kwadwo Asamoah zich niet gewonnen geven: "We hebben al eens tegen hen gespeeld in een vriendschappelijke match, dus we zijn al goed op de hoogte. Het thuisvoordeel is zeker aanwezig, maar we gaan ons niet laten intimideren."

"De supporters bepalen de uitslag niet. De wedstrijd wordt tussen de lijnen en op het groene veld gespeeld."

Bij Angola is Flavio dan wel terug, flankspeler Gilberto is wel nog steeds twijfelachtig met een lichte blessure. Bondscoach Jose is hoopvol: "We zijn er klaar voor. Iedereen mag komen. We spelen op ons eigen terrein en wie weet gaan we wel helemaal tot in de finale."

Om 20u30 staat de tweede en laatste kwartfinale van de dag op het programma. Topfavoriet Ivoorkust neemt het daarin op tegen Algerije.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties